Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Marschall-segélyt követel a fa
  2008-12-05 17:10:38, péntek
 
  Marschall-segélyt követel a fasisztázó, gyűlölködő kancigány
2008. december 05. 14:07
HunHír.Hu

Zsigó Jenő, a Roma Parlament néven hírhedtté vált cigány gyűlöletszervezet főnöke a legkisebb mértékben sem kíván hozzájárulni ahhoz, hogy szűnjön a magyarok félelme a cigány erőszakoskodóktól. Helyette fasisztázik s követel. Pénzt és még több pénzt. Zsigó ráöntené a putritelepek szennyét a magyar lakóközösségekre, és a cigányoknak nyújtandó Marschall-segélyről álmodozik. Pedig a putriprogram helyett börtönprogramot kéne beindítani, hiszen lassan nem tudják elhelyezni a hatóságok a növekvő számú cigány bűnözőt.


Olvassák el az index interjúját. Feketén-fehéren kiderül, hogy se önkritika, se konszenzuskeresés, se objektivitás nem tapasztalható a cigány vezérnél. Bűnözőik egymást ölik, de a kirekesztő kancigány fasisztázik. Tudod, Zsigó, ki a fasiszta? A ti hörögve lincselő bűnözőitek, aki azt üvöltözik, hogy halál a magyarokra. Zsigó támadja a normális önkormányzatokat, amelyek megunták, hogy 20 kiló aranyat viselő munkanélküliek állnak sorba segílyért, s azt, hogy dolgozni nem akarnak, de a píz az jár nekik. Nem kell származási statisztikát felállítani, úgyis tudja mindenki: a súlyosabb bűncselekmények 90 százalékát a cigányok követik el.

http://hunhir.hu/?pid=hirek&id=14941




Konzerválódik a nyomor és a fasizmus

* Miklósi Gábor - miklosi.gabor@mail.index..hu

| 2008. december 5., péntek 11:32

A politika lemondott a telepen élő cigányokról, a jogegyenlőség nem terjed ki rájuk, mondja Zsigó Jenő. A Roma Parlament elnöke szerint a kormánynak nemzetközi segélyt kell kérnie, hogy lehetővé tegye a telepek felszámolását és a romák külföldi foglalkoztatását. Ha nem lesz változás, generációkra konzerválódik a nyomor, és konzerválódnak az általa gerjesztett fasiszta indulatok is.
Fotó: Nagy Attila

Egy ország találgatja, hogy mi áll a nagycsécsi [1] és a romák ellen irányuló többi támadás hátterében. Ön szerint miről szólnak ezek az ügyek?

A sokadik támadásról van szó, és nem lehet letagadni, hogy benne van a levegőben a cigányok fizikai veszélyeztetettsége. Az a furcsa, hogy a fenyegetéseket, hogy ,,ki fogunk irtani benneteket!", mintha már meg sem hallaná a közvélemény, nem hallják a politika vagy a bűnüldöző szervek sem. Van, akinek ezek semmit sem jelentenek, és vannak, akiknek óriási jelentőséggel bírnak.

Arra gondol, hogy bármi váltotta is ki a támadást, a cigányok a fenyegetettség miatt úgy érzik, hogy a rasszizmusnak köze van a dologhoz?

Igen. Éppen ezért számunkra az is fontos, hogy ha egy telepen támadás éri a cigányokat, vagy végigmasírozik a környéken a gárda, akkor a telepekkel kapcsolatos kormányzati döntések szintjén történik-e valami, vagy nem.

Telepfelszámolásra csak aprópénzt költöttek a kormányok, programról nem is lehet beszélni. Mi következik ebből?

A jövő évi költségvetés első tervezetében nulla forintot állapítottak meg 2009-re a cigánytelepek felszámolására. A politikai döntéshozók ismét úgy döntöttek, hogy lemondanak azokról, akik a rendszerváltás vesztesévé váltak. A telepeken élők nem tudnak változtatni a saját sorsukon, a jövőjükön, és a gyermekeik jövőjén sem, ráadásul civil reguláris erők céltáblájává váltak. A politika konzerválja ezt az állapotot. Többször kértük, hogy a kormány tárgyalja újra a fejlesztési források elosztását, ne hagyja ki a cigánytelepek felszámolását.

Mit válaszoltak?

A Romaintegrációs Tanács (RIT, a kormány 2007-ben felállított egyeztetőfóruma, amelybe a roma civilszféra képviselőit is bevonták - M. G.) legutóbbi ülésén először fordult elő, hogy a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) jelen lévő képviselője azt válaszolta, nincs akadálya, hogy a kormány a források újraelosztását kérje. Eddig ezt a lehetőséget cáfolták.

És kérte a kormány képviselője?

Nem. A konkrét helyzet a kormány által meghirdetett Roma Integráció Évtizede Program (RIÉP) kétéves akciótervéhez kapcsolódott, amely szerint fel kell építeni egy vadonatúj, országos cigány művészeti központot. Ehhez képest a kormány képviselője arról tájékoztatta a RIT ülését, hogy vizsgálnak egy megüresedett iskolát, hogy ott kialakíthatók-e ezek a funkciók. Közben kiderült, hogy a szakértők és roma közéleti szereplők szerint - akik időközben megtekintették ezt az épületet - az iskola tökéletesen alkalmatlan a művészeti központ céljaira.

Ezen a RIT-ülésen mondta a kormány képviselője, hogy nincs hely Budapesten felépíteni egy új központot, és pénz sincs. Mi viszont azt mondtuk, hogy kezdetektől az uniós forrásokat gondoltuk felhasználni erre a feladatra. Ekkor szólalt fel az NFÜ képviselője, hogy az uniós pénzek átcsoportosíthatók.

Tehát a kormány nem veszi komolyan ezt az ígéretét. De hogy kapcsolódik ez a telepfelszámolásokhoz és a támadásokhoz?

Ha a cigánytelepek felszámolásáról is így gondolkodnak, és a RIÉP ideje alatt, valamint az Új Magyarország Fejlesztési Terv hátralévő időszakában nem kezdődik meg a telepek felszámolása uniós forrásokból - ha már hazai nincs, vagy nem adnak rá -, generációkra konzerválódik és újratermelődik a nyomor, ami a fasiszta indulatok egyik kiváltója és célpontja lesz.

Ha komolyan vehető telepfelszámolási programot indítana a kormány, az miként hatna a cigányellenességre?

Egy ilyen program kifejezné a romák felé egy alkotmányos eszme érvényesülését. A politikailag számottevő, rászoruló csoportok felé rendre születnek kormányzati segítő intézkedések, ami jelzi, hogy ez a csoport fontos, értékes. Egyetlenegy csoport van, amelyikre ez az üzenet nem vonatkozik: a romák. Ha az állampolgári egyenlőség rájuk nem terjed ki, akkor nemcsak a lövöldözők és a militáns csoportok számára támadhatók a cigányok és a cigánytelepek, hanem mindenki számára.
A cikk a hirdetés után folytatódik h i r d e t é s

A gyakorlatban mit jelent ez a támadhatóság?

A cigányokkal szemben felhalmozódott faji előítéletesség megjelenhet például úgy, hogy az eddig segélyezettekkel szemben az önkormányzatok a legkülönbözőbb módon retorziókat alkalmaznak. A monoki szankcionáló, móresre nevelő szemléletről beszélek, ami kényszermunkával ,,nevelné" meg a cigányokat.

Mit javasolnak ehelyett?

Elmondtuk a RIT ülésen és a szakminisztériumi konzultáción is: miután kb. 350-400 ezer cigány munkanélküli van, Magyarország kérjen nemzetközi segítséget, egyfajta Marshall-segély formájában, a telepek felszámolására, munkahelyteremtésre. A kormány tárgyaljon arról, hogy bizonyos országok nyissák meg a munkaerőpiacukat a magyar romák előtt. Amennyiben tárgyalásokon el lehetne érni, hogy Ausztria, Németország és Olaszország százezres számban fogadjon Magyarországról cigány munkanélkülieket, milliárdokat küldenének haza a kint dolgozó családtagok, családfők. Ellátnák magukat, megtakarításokat érnének el.

Van olyan ausztriai munkaerőpiaci kereslet, ami egy ilyen segélyakcióban felszívná a roma vendégmunkásokat?

A fizikai, betanított munkaerőre szükség van minden országban. Nálunk is, de itthon éhbérért és feketén dolgoztatják őket. Németországban törökök százezrei dolgoznak, erre a mintára gondolok, de hangsúlyozom, hogy nemzetközi segélyakcióról beszélek. Ezek olyan szavak, amelyeket kimondani is nehéz vagy félelmetes: még hogy Magyarország nemzetközi segélyakcióra szorul a romák foglalkoztatása terén? Igen. A politikának nem hisztériával kellene öveznie a romák külföldi munkavállalását, hanem el kell ismernie, hogy a kialakult foglalkoztatáspolitikai és politikai állapotok miatt az állam és a piac nem tudja megoldani a cigányok foglalkoztatását.

A politikusok nem így gondolják?

Aki politikai hatalmat akar szerezni egy ilyen társadalomban, szinte predesztinálva van arra, hogy ki- vagy felhasználja a fajgyűlöletkártyát. Aki pedig meg akarja tartani a hatalmát, annak engednie kell a cigányellenessé vált tömegek elvárásainak.

Kiben bízik, hogy szembeszáll ezzel a logikával?

Azt gondoljuk, hogy talán vannak, vagy inkább lesznek politikusok, akik egy modern európai kisebbségpolitika jegyében megteszik a szükséges lépéseket. Mindaddig nem beszélhetünk ilyen politikáról, amíg a megkülönböztethető faji kisebbséghez tartozók nyolcvan százaléka totálisan ki van szolgáltatva a többségi társadalomnak. A körzeti megbízottól és a kocsmárostól a tanítóig, a polgármestertől a szabálysértési előadóig és az egészségügyi dolgozóig mindenki azt tesz a munka, jövedelem és presztízs nélküli romákkal, amit akar.

Ezeknek az ügyeknek a fényében bagatell kérésnek tűnik az országos művészeti központ. Miért tulajdonítanak neki akkora szimbolikus jelentőséget?

A művészeti központ azt a politikai üzenetet hordozná egy hihetetlenül tönkretett és kiszorított kisebbség felé, hogy léteznek, van kultúrájuk, és eszközt, lehetőséget kapnak, hogy azt újrafogalmazzák, modernizálják. Az a nép, amelyik nem tud a saját jogán magas szintű kulturális értékeket felmutatni, vesztésre van ítélve. A cigányok a maguk oldaláról például sohasem mutatták volna be Győzikét. Őbenne a magyar emberek teremtették meg az általuk kívánatosnak vélt roma kép prototípusát. A legtehetségesebb művészeinket mutatnánk meg a világnak, ami egy sok évtizedes veszteségfolyamatot tudna egyik pillanatról a másikra megállítani.

Nagyon sokan elleneznék, hogy ilyesmire költsön az állam.

Ez mindenképpen ketté fogja osztani a többségi társadalmat. A társadalom most is megosztott a cigányok megítélésében, de tét nélkül. A művészeti központnak, az előbb említett telepfelszámolásnak és munkahelyteremtésnek legalább lenne értelme. De nincs aktív kormányzati cselekvés. A társadalom humanista, demokrata része így érdemben nem tud például a telepfelszámolás mellé állni, mert nem jut el addig az ország, hogy a kiállást lehetővé tegye a lakosainak: a cigányok mellett nincs mit demonstrálni.

A ,,jók" nem tudnak a jó szándékkal és cselekvéssel azonosulni, ezért az a félrevezető látszat alakult ki, mintha egész Magyarország cigányellenes vagy érzéketlen lenne, amit én egyáltalán nem hiszek. A másik oldal túl hangos, és úgy lép fel, mintha minden magyar nevében beszélne. A művészeti központ szimbolikus üzenete a cigánytelepen élőktől a művészekig, a magyaroktól a külföldiekig mindenkire hatna.
Roma Parlament

A Magyarországi Roma Parlamentet 1990-ben alapították civil cigány szervezetek a cigányság első, nem állami szervezésű csúcsszervezeteként. Alapszabálya szerint a tagszervezetek közös érdekeit artikulálja és képviseli, illetve a magyarországi cigányság helyzetének tömeges méretű megváltoztatásáért és kulturális identitásának megőrzéséért dolgozó intézményeket, szakmai programokat működtet, és politikai tevékenységet folytat. Inspirálja, informálja és koordinálja a cigány társadalmi önszerveződést.

A Roma Parlament 1991-ben alapította az Amaro Drom - Ember az Emberért Roma Alapítványt azzal a céllal, hogy a cigányság emberi, politikai és kisebbségi jogainak megteremtésében és megvédésében szakmai programjaival közreműködjön, és hogy kiadja a cigányság informálásáért alapított Amaro Drom c. roma lapot. Az 1991-ben alapított Amaro Drom információközpontúságával a legjelentősebb hazai roma lap. (Forrás: Romnet.hu)

Ez a szimbolikus üzenet. Mi a konkrét?

A központ az első fordulópontot jelentené. Ha megépíthető, és a politikai elit kockázatot vállal érte, akkor megtehetők a drágább és nehezebb lépések is, a telepek felszámolása, a tömegek visszahozása az állandó foglalkoztatásba.

Amikor a válság miatt százezrek kerülhetnek az utcára, ennek a koncepciónak a megítélése, tudom, finoman szólva necces. Csakhogy mi húsz, tíz és öt évvel ezelőtt is ugyanezt mondtuk. És míg a többségi foglalkoztatottak aránya néhány éven belül vissza fog rendeződni a normális szintre, a cigányoké nem, mert az a nyolcvanas évek közepe óta egyetlen százaléknyit sem javult. Ha ezt politikai eszközökkel nem kezdik el kezelni, akkor a ,,nép" folyamatosan újabb és újabb szankciókat fog kezdeményezni a cigányok ellen. A fasizálódás mértéke attól függ, hogy a politikai erők ennek milyen mértékig engednek, akár úgy, hogy nem segítenek a cigányoknak. Ez a kikerülhetetlen realitás.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: önkormányzatokat, lakóközösségekre, munkanélkülieket, vendégmunkásokat, megtakarításokat, foglalkoztatásba, segélyezettekkel, foglalkoztatását, legtehetségesebb, kényszermunkával, munkaerőpiacukat, telepfelszámolás, munkavállalását, foglalkoztatása, cigányellenessé, polgármestertől, kikerülhetetlen, egyeztetőfóruma, romaintegrációs, felszámolásáról, magyarországról, bűncselekmények, börtönprogramot, megteremtésében, újrafogalmazzák, informálásáért, felszámolására, végigmasírozik, önkormányzatok, legkülönbözőbb, konzerválódnak, tagszervezetek, előítéletesség, tulajdonítanak, felhalmozódott, munkanélküliek, legkisebb mértékben, magyarok félelme, cigány erőszakoskodóktól, putritelepek szennyét, magyar lakóközösségekre, cigányoknak nyújtandó, putriprogram helyett, növekvő számú, index interjúját, cigány vezérnél, kirekesztő kancigány, normális önkormányzatokat, súlyosabb bűncselekmények, cigányok követik, politika lemondott, kormánynak nemzetközi, Zsigó Jenő, Roma Parlament, Miklósi Gábor, Nagy Attila, Romaintegrációs Tanács, Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, Roma Integráció Évtizede Program, Magyarország Fejlesztési Terv, Magyarországi Roma Parlamentet, Amaro Drom, Emberért Roma Alapítványt,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Png cica  Nevem  Facebookon kaptam  Rátalálsz  Jó éjszakát  Irgalom és ítélet  George Byron - Ahogy itt jár -...  Png virág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Adakozás  Paul David Tripp Április 21  Az igazi szeretetért rendszeri...  Egy maradéktalanul uralt világ  Alázat  Rátalálsz  Ami embereknek lehetetlen, az...  Tanuld meg ezt a versemet  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Alázat  A jó emberek mindig szépek mar...  képre írva  Png lepke  Akarat  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Png fotel  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Szép estét kedves látogatóimna...  Hiányzik  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Popper Péter szavai  Miért nem menti meg Jézus a jó...  A boldog családok mind hasonló...  Akarat  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Szép napot kívánok  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Alvó cicák  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Leonardo da Vinci gondolata  Png kutya  Png lepke  Nem tudhatod  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  A jó emberek mindig szépek mar...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Garai Gábor - Takarítás  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Esti kép  Julian Brass gondolata  A sors  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Garai Gábor - Takarítás  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  képre írva  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Egy maradéktalanul uralt világ  Makszim Gorkij gondolata  Nem számIt  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Png férfi 
Bejegyzés Címkék
legkisebb mértékben, magyarok félelme, cigány erőszakoskodóktól, putritelepek szennyét, magyar lakóközösségekre, cigányoknak nyújtandó, putriprogram helyett, növekvő számú, index interjúját, cigány vezérnél, kirekesztő kancigány, normális önkormányzatokat, súlyosabb bűncselekmények, cigányok követik, politika lemondott, kormánynak nemzetközi, telepek felszámolását, romák külföldi, általa gerjesztett, ország találgatja, romák ellen, sokadik támadásról, cigányok fizikai, politika vagy, bűnüldöző szervek, fenyegetettség miatt, rasszizmusnak köze, telepen támadás, telepekkel kapcsolatos, cigánytelepek felszámolására, politikai döntéshozók, rendszerváltás vesztesévé, telepeken élők, saját sorsukon, gyermekeik jövőjén, politika konzerválja, kormány tárgyalja, fejlesztési források, cigánytelepek felszámolását, kormány 2007-ben, roma civilszféra, források újraelosztását, lehetőséget cáfolták, kormány képviselője, konkrét helyzet, kormány által, megüresedett iskolát, épületet &#8211, iskola tökéletesen, művészeti központ, uniós forrásokat, uniós pénzek, cigánytelepek felszámolásáról, telepek felszámolása, fasiszta indulatok, miként hatna, ilyen program, romák felé, alkotmányos eszme, politikailag számottevő, csoport fontos, állampolgári egyenlőség, militáns csoportok, hirdetés után, cigányokkal szemben, eddig segélyezettekkel, legkülönbözőbb módon, monoki szankcionáló, szakminisztériumi konzultáción, telepek felszámolására, kormány tárgyaljon, magyar romák, kint dolgozó, ilyen segélyakcióban, roma vendégmunkásokat, mintára gondolok, romák foglalkoztatása, cigányok foglalkoztatását, ilyen társadalomban, cigányellenessé vált, modern európai, szükséges lépéseket, többségi társadalomnak, körzeti megbízottól, szabálysértési előadóig, egészségügyi dolgozóig, fényében bagatell, országos művészeti, politikai üzenetet, hihetetlenül tönkretett, saját jogán, maguk oldaláról, magyar emberek, általuk kívánatosnak, legtehetségesebb művészeinket, másikra megállítani, többségi társadalmat, társadalom most, cigányok megítélésében, művészeti központnak, előbb említett, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2637
  • e Hét: 16867
  • e Hónap: 27978
  • e Év: 181474
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.